Tuesday ,28 May 2024
Последни:
Home > ЖРК Вардар > Кадетките на Жрк Вардар се победници на турнирот Вардар-“еден живот,една љубов“ во својата генерација.
Кадетките на Жрк Вардар се победници на турнирот Вардар-“еден живот,една љубов“ во својата генерација.

Кадетките на Жрк Вардар се победници на турнирот Вардар-“еден живот,една љубов“ во својата генерација.

Кадетките на Жрк Вардар предводени од Благојче Весиќ и Билјана Пецевска го освоија првото место во својата категорија на турнирот Вардар-“еден живот,една љубов“ во организација на ракометниот клуб Вардар.

1.ЖРК Вардар-Рк Вардар ДБ 20:0

2.ЖРК Вардар-Рк Илинден Вардар 18:2

ФИНАЛЕ:ЖРК Вардар-Рк Велкова 5  15:10

Дури четири играчи од овој тим влегоа во идеалниот состав на турнирот.Јована Мицевска ја понесе наградата за најдобар голман,Ива Божиноска е најдобар среден бек,позицијата десен бек и припаѓа на Моника Ѓоргиевска,и најдобро лево крило е Анастасија Николовска.

18.01.2014

 

 

Leave a Reply