Friday ,12 April 2024
Последни:
Home > ЖРК Вардар > Втор тим > Николина Бојаџиска за Вардарфанс:Посебно среќна ме направи личната награда.
Николина Бојаџиска за Вардарфанс:Посебно среќна ме направи личната награда.

Николина Бојаџиска за Вардарфанс:Посебно среќна ме направи личната награда.

Младинките на Жрк Вардар се освојувачи на турнирот-Вардар“еден живот,една љубов“ кој беше во организација на ракометниот клуб Вардар.Турнирот се играше на три локации во четири сала во Скопје:во двете сали во СЦ „Јане Сандански“, во СРЦ Кале и во ОУ „Круме Кепески“ во Кисела Вода.

1.ЖРК Вардар-Жрк Чаир 32:10
2.ЖРК Вардар-Жрк Ѓорче Петров 23:11

-Со оглед на тоа дека оваа година за прв пат се случува ваков турнир,самата организација беше на одлично ниво.Беше прекрасно што турнирот беше наменет за повеќе генерации,од најмали до најголеми.Мојата екипа го освои првото место.Задоволни сме од нашата игра,сите добивме шанса која ја искористивме,и го дадовме својот максимум.

За најдобар пикер на турнирот беше избрана токму Нина Бојаџиска.

-Посебно среќна ме направи и личната награда за најдобар пикер,која ми дава дополнителна мотивација за уште поголеми понатамошни успеси,изјави Нина Бојаџиска за нашиот сајт.

19.01.2015

Звонко Ивановски

 

Leave a Reply