Sunday ,05 April 2020
Последни:
Home > Останати спортови > Реално Аикидо /Борење (page 26)

Реално Аикидо /Борење

БК Вардар повторно “раѓање“ 2014година

bk

  БК Вардар како и многу спортски колективи со истото име ги пројде премрежијата на транзицијата во нашата земја .Пред 10сетина години со заминувањето на г-н Пешко Љубиша од местото тренер на борачите клубот почна да бележи помалку значајни резултати и да замира. На иницијатива на вљубениците во борењето и со голема желба во 2014година повторно се возобнови како организација ... Read More »

Боречки клуб Вардар

aa

Боречкиот клуб Вардар е формиран 1960 година,и може слободно да се каже дека е еден од оние клубови што постигнале одлични резултати и од чиј редови излегле голем број на државни репрезентативци. Овој клуб бил член на првата сојузна боречка лига и со години бил шампион на Југославија и учесник на голем број мегународни натпревари. Под раководство на нашиот познат ... Read More »