Thursday ,28 May 2020
Последни:
Home > Комити (page 57)

Комити

Комити тетоважи

slave

Вљубеноста за најверните на  светото име не е само следење на мечевите на клуб(ови)  ,туку  тоа е начин на живот, болка, радост .. Ѕидовите во градот ги боиме со Вардаровите свети бои Црвено-Црни .Комити живеат , се радуват ,тагуваат,  патат.. едноставно се одават 100% на својот Вардар. Затоа на својата кожа го ставаме за навек да го носиме него нашиот ... Read More »

Комити Историја

komiti+

Комитите се формирани официјално на 4 јуни 1987 година, тој ден e  првото истакнување транспарент со натпис „Комити“ на западната трибина на градскиот стадион во Скопје, на фудбалскиот натпревар од Првата Југословенска лига помеѓу ФК Вардар и ФК Црвена Sвезда почна приказната на многу генерации, почна приказната за момците од западот, за КОМИТИ. Вардар како клуб имал поддржувачи од своето основање, но ... Read More »