Saturday ,24 March 2018
Последни:
Home > ЖРК Вардар > Младински лиги (page 92)

Младински лиги

Ана Божиноска за Вардарфанс:Благодарни сме на клубот,кој ни овозможи едно вакво дружење.

10931358_897420566969715_5965554647596497905_n

Избраничките на Анжела Платон беа втори на турнирот Вардар-“еден живот,една љубов кој во периодот од 14-18 јануари се играше во Скопје,во организација на ракометниот клуб Вардар. На турнирот ги остварија следниве резултати: 1.Жрк Вардар-Карпош Куманово 18:6 2.Жрк Вардар-Урдаревски 24:3 Финале:Жрк Вардар-Делчево 14:14 (пенали 15:17) -Мене како и сите играчи на турнирот најголем впечаток ми оставија натпреварите,кои ги изигравме добро.Мал исклучок ... Read More »

Марија Дамовска:Многу научив од овој турнир.

10444640_898831163481580_2026980812954811138_n

Пионерките на Жрк Вардар генерација 2000/2001 го освоија второто место на завршениот турнир Вардар-“еден живот,една љубов“ кој беше во организација на ракометниот клуб Вардар. Марија Дамовска е  член токму на пионерките на Жрк Вардар и голема надеж на овој клуб и Македонскиот ракомет.Има 14 години и настапува на позицијата среден бек. Кога се случуват твоите први почетоци со ракометот? - ... Read More »

Анастасија Николовска за Вардарфанс:Сите излегоа задоволни и со полни срца.

16501_402202709945735_2134916348429624894_n

Кадетките на Жрк Вардар предводени од Благојче Весиќ и Билјана Пецевска го освоија првото место во својата категорија на турнирот Вардар-“еден живот,една љубов“ во организација на ракометниот клуб Вардар. Резултатите кои ги постигнаа се следниве: 1.ЖРК Вардар-Рк Вардар ДБ 20:0 2.ЖРК Вардар-Рк Илинден Вардар 18:2 ФИНАЛЕ:ЖРК Вардар-Рк Велкова 5 15:10 -Како прв турнир сите бевме во очекување на добро организиран ... Read More »

Николина Бојаџиска за Вардарфанс:Посебно среќна ме направи личната награда.

DAD_7425

Младинките на Жрк Вардар се освојувачи на турнирот-Вардар“еден живот,една љубов“ кој беше во организација на ракометниот клуб Вардар.Турнирот се играше на три локации во четири сала во Скопје:во двете сали во СЦ „Јане Сандански“, во СРЦ Кале и во ОУ „Круме Кепески“ во Кисела Вода. 1.ЖРК Вардар-Жрк Чаир 32:10 2.ЖРК Вардар-Жрк Ѓорче Петров 23:11 -Со оглед на тоа дека оваа ... Read More »

Нина Ладева за Вардарфанс:Наградата најдобар голман, представува потик и мотив за понатамошна надоградба како голман.

10945523_803445899702258_1845021204_n

Младинките на Жрк Вардар се освојувачи на турнирот-Вардар“еден живот,една љубов“ кој беше во организација на ракометниот клуб Вардар.Турнирот се играше на три локации во четири сала во Скопје:во двете сали во СЦ „Јане Сандански“, во СРЦ Кале и во ОУ „Круме Кепески“ во Кисела Вода. 1.ЖРК Вардар-Жрк Чаир 32:10 2.ЖРК Вардар-Жрк Ѓорче Петров 23:11 -Ова е прв организаиран турнир на ... Read More »

Сандра Стамова за Вардарфанс:Нема поубаво и поемотивно од името на турнирот-Вардар“еден живот,една љубов“ .

phoca_thumb_l_DAD_6639

Прво место за кадетките на Жрк Вардар е епилогот од завршениот турнир-Вардар“еден живот,една љубов, кој во периодот од 14-18 јануари се играше во Скопје.Тие на крајот беа најдобри во својата генерација,со пресврт во финалниот натпревар против екипата на Велкова 5. Резултатите кои ги постигнаа на самиот турнир: 1.ЖРК Вардар-Рк Вардар ДБ 20:0 2.ЖРК Вардар-Рк Илинден Вардар 18:2 ФИНАЛЕ:ЖРК Вардар-Рк Велкова ... Read More »

Ива Божиноска за Вардарфанс:На крајот победи најдобриот.

10934379_946887771989878_1994610688_n

Кадетките на Жрк Вардар предводени од Благојче Весиќ и Билјана Пецевска го освоија првото место во својата категорија на турнирот Вардар-“еден живот,една љубов“ во организација на ракометниот клуб Вардар. Резултатите кои ги постигнаа се следниве: 1.ЖРК Вардар-Рк Вардар ДБ 20:0 2.ЖРК Вардар-Рк Илинден Вардар 18:2 ФИНАЛЕ:ЖРК Вардар-Рк Велкова 5 15:10 -Мило ми е и многу сум среќна што нашиот клуб ... Read More »

Моника Георгиевска за Вардарфанс:Задоволна сум од нашата игра.

10934543_907425862642706_525480127_n

Прво место за кадетките на Жрк Вардар е епилогот од завршениот турнир-Вардар“еден живот,една љубов, кој во периодот од 14-18 јануари се играше во Скопје.Тие на крајот беа најдобри во својата генерација,со пресврт во финалниот натпревар против екипата на Велкова 5. 1.ЖРК Вардар-Рк Вардар ДБ 20:0 2.ЖРК Вардар-Рк Илинден Вардар 18:2 ФИНАЛЕ:ЖРК Вардар-Рк Велкова 5 15:10 -Турнирот беше добро организиран,имам позитивни ... Read More »

Кадетките на Жрк Вардар се победници на турнирот Вардар-“еден живот,една љубов“ во својата генерација.

10350353_736450033118802_763037626929976263_n (1)

Кадетките на Жрк Вардар предводени од Благојче Весиќ и Билјана Пецевска го освоија првото место во својата категорија на турнирот Вардар-“еден живот,една љубов“ во организација на ракометниот клуб Вардар. 1.ЖРК Вардар-Рк Вардар ДБ 20:0 2.ЖРК Вардар-Рк Илинден Вардар 18:2 ФИНАЛЕ:ЖРК Вардар-Рк Велкова 5  15:10 Дури четири играчи од овој тим влегоа во идеалниот состав на турнирот.Јована Мицевска ја понесе наградата за ... Read More »

Ракометните клубови на Вардар домаќини на младински меѓународен турнир.

DSCN1063

Екипите на Рк и Жрк Вардар во периодот од 14-18 јануари ќе бидат организатори на голем младински турнир кој ќе се одигра во Скопје.Досега има пријавено 21 ракометна школа,односно вкупно 75 екипи кои ќе се натпреваруваат во следниве категории: 96/97-јуниори 98/99-кадети 00/01-пионери 02/03-млади пионери 04/07-почетници 04/07-почетници (мини ракомет) Натпреварите ќе се играат на три локации во четири сали,во двете сали ... Read More »