Wednesday ,17 January 2018
Последни:
Home > Комити (page 39)

Комити

Комити Историја

komiti+

Комитите се формирани официјално на 4 јуни 1987 година, тој ден e  првото истакнување транспарент со натпис „Комити“ на западната трибина на градскиот стадион во Скопје, на фудбалскиот натпревар од Првата Југословенска лига помеѓу ФК Вардар и ФК Црвена Sвезда почна приказната на многу генерации, почна приказната за момците од западот, за КОМИТИ. Вардар како клуб имал поддржувачи од своето основање, но ... Read More »