Saturday ,21 April 2018
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање (page 10)

Куглање

Куглање! Дарко Димитровски најдобар “чистач“ на интернационалниот турнир

dare

Изминатиот викенд крајно успешно беше реализиран вардаровиот силен меѓународен кугларски турнир “8-ми Септември”,  на кој настапија реномирани екипи и еминентни куглари од Србија, Босна и Херцеговина, Хрватска и Словенија, како и од Македонија претставена од кугларите на Вардар. На истиот настапија 40 куглари, односно настапија пет тима со по осум играчи. Нашиот Дарко Димитровски одигра феноменална партија која по с`е потсетуваше на неговиот ... Read More »

(Видео) Снимка од кугларскиот вардаров турнир “8-ми Септември”

k2

Викендов успешно беше реализиран вардаровиот силен меѓународен кугларски турнир “8-ми Септември”,  на кој настапија реномирани екипи и еминентни куглари од Србија, Босна и Херцеговина, Хрватска и Словенија, како и од Македонија претставена од кугларите на Вардар. Истиот го отвори претседателот на Вардар, г-н Димитар Димитровски. Тој се заблагодари на помагачите, и учесниците им додели благодарници за учество на Град Скопје, спонзорите ... Read More »

(Фотогалерија) Кугларски 8-мо септемвриски интернационален турнир во одлична организација и реализација на Вардар

k6

Зад нас е првиот интернационален турнир “8-ми Септември“ кој го организише  кугларскиот клуб Вардар со помош на Град Скопје и серија спонзори и помагатели. На истиот настапија рекомирани екипи од ех-ју просторите. КК Белград беше освојувач на нашиот турнир, 3-те поединечни награди отидоа кај нивните играчи информации за пласманот може да најдете тука! По крајот на натпреварот беа доделени награди на најдобрите екипи ... Read More »

(Фото) Сите постигнати резултати екипни и поединечни на кугларскиот вардаров турнир

7a

Викендов е успешно завршен првиот вардаров турнир, од црвено-црните велат кратко:  Горди сме на врвниот турнир и се она што приредивме. Победникот е од соседна Србија поточно нивниот шампион. Екипно вака е пласманот: I-место КК Белград- Србија II-место КК Медвешчак- Хрватска III-место КК Калцид- Словенија IV-место Вардар- МКД V-место КК Ревита- БиХ Во продолжение сите постигнати резултати на турнирот (фото).0 ... Read More »

(Фотогалерија) Свечено отворен вардаровиот интернационален турнир “8-ми септември“

6

Денес свечено беше отворен вардаровиот силен меѓународен кугларски турнир “8-ми Септември”,  на кој ќе настапат реномирани екипи и еминентни куглари од Србија, Босна и Херцеговина, Хрватска и Словенија, како и од Македонија претставена од кугларите на Вардар. Истиот го отвори претседателот на Вардар, г-н Димитар Димитровски. Тој се заблагодари на помагачите, и учесниците им додели благодарници за учество на Град Скопје, спонзорите ... Read More »

(Видео стрим) Кугларски вардаров турнир “8-ми Септември”

kugla

Денес по повод денот на независноста на Република  Македонија ќе се организира силен меѓународен кугларски турнир “8-ми Септември”.  Турнирот  во целосна организација на кугларскиот клуб Вардар, ова е прв ваков турнир со желба и тенденција да стане традиционален во иднина. Овој турнир е потпомогнат од Град Скопје и серија други помагатели. Организаторите  успеаа да обезбедат шанса за широките народни маси ... Read More »

Куглање! Ќе има директен пренос преку стрим од вардаровиот турнир “8-ми септември“

kugla

Како што веќе неколку пати ве запознавме по повод денот на независноста на Република  Македонија ќе се организира силен меѓународен кугларски турнир “8-ми Септмври”.  Истиот ќе биде во целосна организација на кугларскиот клуб Вардар, ова е прв ваков турнир со желба и тенденција да стане традиционален во иднина. Овој турнир е потпомогнат од Град Скопје и серија други помагатели. Досега ... Read More »

Куглање! Вардарци по повод турнирот “8-септември“ гости во емисијата “Ја сакам Македонија ” (Видео)

86

По повод денот на независноста на Република  Македонија ќе се организира силен меѓународен кугларски турнир “8-ми Септември”.  Истиот ќе биде во целосна организација на кугларскиот клуб Вардар, оддржувањето на истиот беше повод потпретседателот и играч на КК Вардар, Дарко Димитровски да биде дел од емисијата  “ “Ја сакам Македонија“   на телевизија Сител. Read More »

Уште 10 дена до кугларскиот спектакл! Турнирот “8-ми септември“ со директен пренос преку стрим на МОК

kugla

Како што веќе неколку пати ве запознавме по повод денот на независноста на Република  Македонија ќе се организира силен меѓународен кугларски турнир “8-ми Септмври”.  Веќе одбројуваме, останаа уште 10 дена до кугларскиот спектакл. Истиот ќе биде во целосна организација на кугларскиот клуб Вардар, ова е прв ваков турнир со желба и тенденција да стане традиционален во иднина. Овој турнир е потпомогнат ... Read More »

Куглање! Tурнир “8-ми септември“ …

8sep

Како што веќе неколку пати ве запознавме по повод денот на независноста на Република  Македонија ќе се организира силен меѓународен кугларски турнир “8-ми Септмври”.  Истиот ќе биде во целосна организација на кугларскиот клуб Вардар, ова е прв ваков турнир со желба и тенденција да стане традиционален во иднина. Овој турнир е потпомогнат од Град Скопје и серија други помагатели. Досега ... Read More »